... lekker op vakantie ... maar toch nog even dit. - Reisverslag uit Grabouw, Zuid-Afrika van Heleen Doorakkers - WaarBenJij.nu ... lekker op vakantie ... maar toch nog even dit. - Reisverslag uit Grabouw, Zuid-Afrika van Heleen Doorakkers - WaarBenJij.nu

... lekker op vakantie ... maar toch nog even dit.

Door: Heleen

Blijf op de hoogte en volg Heleen

23 Maart 2010 | Zuid-Afrika, Grabouw

Lieve allemaal.

Na de baboons en de haaien van dit weekeind heb ik ook afgelopen maandag weer een avontuur meegemaakt.

Nadat we uitgeslapen hadden maandag (human rightsday) besloten we te gaan winkelen in summerset west, een overdekt winkelcentrum.
Nadat we gewinkeld hadden (en ik weer een nieuw jurkje gescoord had) en geluncht hadden gingen we boodschappen doen bij de pick and pay. Ik besloot even terug te lopen om naar het toilet te gaan en Linda en Karin liepen naar de supermarkt.

Onderweg kwam er ineens, uit het niets een man achter me lopen en trok aan mijn tas! Hij probeerde hem van mijn schouder te trekken. Op dat moment liepen er veel mensen om me heen en ik merkte dat hij sterker was. Ik houd mijn tas hier altijd heel stevig vast, dus ik liet mijn tas niet los! Doordat hij harder trok moest ik iets anders bedenken en zette het op een schreeuwen: NO, LET GO OF MY BAG!! Veel mensen keken op dat moment om en er kwam politie aangelopen. Gelukkig heb ik mijn tas nog!!!

do not only see the good things of Africa, dus ik zeg: genoeg avontuur voor 1 weekeind.. of toch niet?

neeeeee, nooit genoeg avontuur:)
Vanaf vrijdag gaan we op weg van Grabouw, via oudtshoorn, mossel bay, addo elephant park, knysna, willderness, swartsbergpass, east london en nog veel meer plaatsjes. 2 weken heerlijk op vakantie en genieten van al het moois hier.
Ongetwijfeld weer een heel avontuur!!

Jullie horen deze weken absoluut van me (als we hostels hebben waar we mogelijkheid tot internet hebben) en ik zal proberen jullie op de hoogte te houden van al het moois!

Lieverds!
Ik hoorde dat het in Nederland ondertussen een mini klein beetje lente begint te worden! Super fijn, na alle sneeuw en regen misschien toch een zonnestraaltje!!

Heel veel liefs en tot horens, schrijvens, mailens of zoiets!!

Dikke knuf Heleen

• 23 Maart 2010 - 20:50

Hilde:

Ik reageer niet altijd maar ik lees jullie verhalen wel vaak.
    Het is maar goed dat je je tas zo stevig vast had. Je bent een bikkel :)

Heel veel plezier de komende tijd met alles bekijken. Ik ben een beetje jaloers :)
    Groeten aan Linda!

Liefs Hilde

• 23 Maart 2010 - 20:52

Rik:

Wow, dat moet wel schrikken geweest zijn inderdaad! Wel goed gehandeld hey! :D

Heel veel plezier op vakantie!!

x Rik

• 23 Maart 2010 - 20:54

Daphne:

Woehoe, jij bent goehoed! Patsertje ;)

Wat een wereld he, maar zo je tas af willen pakken. Hij had toch ook even kunnen vragen waar je die vandaan had? Kon hij het zelf kopen ;)

Goed gedaan meis!
    Kus

• 24 Maart 2010 - 10:44

Stéphanie:

Meis, wat maak je toch weer veel mee.
    Doe je het nu even rustig aan ;)
    Geniet van je vakantie!!

• 24 Maart 2010 - 17:58

Marco:

KEEP YOURE BAG!!!

• 26 Maart 2010 - 08:18

Laura:

Meeis!
    hhaha wat een avontuur weer ;)

Veel reisplezier, vandaag gaan jullie 2 weken reizen he!? :D

have fun & enjoy!

kuss!

• 26 Maart 2010 - 10:42

Wim & Marga:

Lieve Heleen,
    Wij wensen jullie een heerlijke vakantie toe.
    Lekker uitrusten en genieten van al het moois!
    Op naar nieuwe avonturen, maar pas vooral goed op jullie zelf hoor!!!!

Veel liefs, Wim & Marga

• 27 Maart 2010 - 20:37

Lautje:

Over 48 ben je al weer terug!!!

Dus over 48 dagen mag ik een nieuwe phone (A) hahahahahhahahaha!!

Lieverd Ik mis jou!

xxxxxx

• 28 Maart 2010 - 09:29

Willy En Tonny:

een heel fijne vakantie(in een vakantie?!)en hou je tassie vast!!!groeten uit gaanderen

Verslag uit: Zuid-Afrika, Grabouw

Heleen

Heey!! 12-10-2009... 16 weken en 4 dagen voor mijn vertrek. De spanning stijgt en de voorbereidingen zijn in volle gang!! Ik ben Heleen, 21 jaar en ga voor 3.5 maand naar Zuid-Afrika om daar stage te lopen. Ik ben 3e jaars student aan de pabo in Arnhem en ga binnen mijn minor in Zuid-Afrika mijn steentje bijdragen aan het onderwijs. In Zuid-Afrika wacht een project op me dat ik samen met een aantal medestudenten ga uitvoeren. Ik ga onder andere binnen het onderwijs differentiatie aanbrengen, ik ga 2 tot 3 middagen in de week naschoolse activiteiten organiseren, ik ga de leerkrachten daar informeren over Remedial Teaching en Intern begeleiden (RT en IB) en nog veel meer!! Ik heb ongelofelijk veel zin in mijn avontuur. Hoe spannend het ook allemaal is, het is een uitdaging die ik graag aangrijp! Zoals ik in mijn motivatiebrief naar 'The cape peninsula University of Technology in Bellville' heb gestuurd: Ik hoop dat we in Zuid Afrika een stap in de toekomst kunnen zetten, door de kinderen het onderwijs te geven dat ze nodig hebben waardoor ze zich uniek en belangrijk voelen! Vanaf nu hou ik al mijn voorbereidingen bij in dit dagboek. Natuurlijk komen hier na 4 februari ook mijn reisverhalen te staan!! Ik schrijf mijn verhalen met veel plezier om jullie een kijkje te geven in het onderwijs in Zuid Afrika. Ik wens jullie veel plezier met het lezen!! Veel liefs, Heleen!

Actief sinds 12 Okt. 2009