Afscheid Pineview... - Reisverslag uit Grabouw, Zuid-Afrika van Heleen Doorakkers - WaarBenJij.nu Afscheid Pineview... - Reisverslag uit Grabouw, Zuid-Afrika van Heleen Doorakkers - WaarBenJij.nu

Afscheid Pineview...

Door: Heleen

Blijf op de hoogte en volg Heleen

11 Mei 2010 | Zuid-Afrika, Grabouw

Lieve allemaal...

Nog 4 dagen te gaan en afscheid nemen is niet mijn ding!
Vandaag, dinsdag 11 mei was mijn laatste dag op Pineview Primary school. Momenteel heb ik een tussenuur en al heel wat tranen overleefd (de kinderen huilen, maar ik hou me maar groot) en dacht, ik ga even typen:)

Gisteren hebben de kinderen van graad 6 allemaal voor mij geschreven en getekend. Sommigen hebben er een boekje van gemaakt, anderen zelfs eveloppen erbij, kortom, super leuke dingen! Allemaal lovende en lieve woorden, sommigen vertelden hele persoonlijke dingen... ik neem ze allemaal mee naar huis, want de mooiste herinnering zijn de kids!!!

Vandaag de laatste dag, deels zin om af te sluiten, want dan komt het naar Nederland gaan heel dicht bij, maar deels moeilijk om doei te zeggen tegen die lieve snoetjes!
De kinderen willen ook allemaal dat ik een keer terug kom met ouders, broertje en vriend. Dus... bij deze!!

Vandaag heb ik wiskunde gegeven aan alle 4 de graad 6 klassen... ik heb ze laten werken met de educatieve spelletjes die ik gemaakt heb en ze vonden het geweldig!
Ik heb getrakteerd (maar liefst 200 lollies gehaald..) wat natuurlijk HELEMAAL geweldig was!

Na lovende woorden van alle klassen (1 kind uit iedere klas moest mij namens de klas bedanken) krijg ik dadelijk een officeel afscheid van de leerkrachten.
Ik heb ook een woordje voor hun en we hebben afgesproken alles in onze eigen taal te doen. Zij zeggen hun speech in het Afrikaans en ik de mijne in het Nederlands! We trakteren ook de leerkrachten en dan is het over 2 uurtjes tijd om doei te zeggen...

Ondertussen is het de volgende dag en voeg ik dit stukje even toe in het verslag! Het afscheid gisteren was erg lief! Miss Klein (leerkracht Engels) vertelde een lief woordje over me en een leerkracht graad 3 deed dat over Linda. Ze hadden taarten gekocht, broodjes gemaakt, saucijsjes gemaakt en thee en koffie gezet! Echt super lief! Linda en ik moesten het 'buffet' openen en toen hebben we met de leerkrachten gezellig bij elkaar gezeten! Nadat ik een speech had gehouden in het Nederlands om de leerkrachten te bedanken en ik met Paul fisher en de leerkrachten van graad 6 op de foto ben geweest, was het tijd om te gaan. Je trekt de deur dicht en rijd terug naar Grabouw, wetende en denkende dat het de laatste keer was op de school!!

Raar, maar ik wist toen ik hier aan begon dat het zou eindigen, dus ik zeg doei met een lach op mijn gezicht:)!

Morgen nog een afscheidsdag,
en donderdag om 3 uur de eindpresentatie (verzet) dus donderdagavond of vrijdagochtend schrijf ik mijn laatste verslag hier!!

Lieverds... nog 4 dagen.. dan ben ik thuis.. een heel gek idee om weer in Nederland te zijn en weer die omslag van cultuur te hebben! Maar ook heeeeerlijk want ik kijk uit naar alle knuffels:)

Het is raar en tegelijkertij leuk om te zeggen: TOT ZATERDAG!!!!

Liefs, knuf Heleen!

• 11 Mei 2010 - 10:11

Heleen Doorakkers:

ps: ek is nie huil nie;)

• 11 Mei 2010 - 15:10

Stephanie:

Hej meis!
    Pff moeilijk hoor zo'n dag. Ik zou het niet droog houden denk ik! ;)
    Je www op hyves zag er ook goed uit! :D
    Succes donderdag!
    xxx

• 11 Mei 2010 - 15:18

Marco:

hey meissie

zulke dagen zijn voor een ieder met een beetje gevoel moeilijk dus dat snappen we.
    je bent je toch gaan hechten aan die kids.
    hopelijk niet genoeg om daar alsnog te blijven :P

en zoals ik in je www gezet heb ik (en denk dat er met mij wel meer zijn) ben super trots op jou en je bent een echte juf.

schat ik zie je snel weer en zal je 1 of meerdere van de bovenstaande knuffels geven.

-xxx- je mannetje

• 11 Mei 2010 - 19:37

Karin En Wim:

Deze week vergt nog de nodige energie van je, afscheidt nemen van de kinderen en de scholen.Maar al die lieve woorden,dat geeft de burger moed. Jou verblijf daar is goed geslaagd daar mag je trots op zijn. Het zet je met beide benen op de grond. En zaterdag weer in Nederland op de grond:)Wij zien jou knuffel ook tegemoet:)Heel veel liefs papa en mama

• 12 Mei 2010 - 20:12

Petra:

Hoi Heleen,

Wat een prachtige beoordeling in je vorige verslag. Nu deze paar dagen nog even volhouden,
    afscheid nemen is nooit leuk.
    Maar je krijgt veel waardering van de kids dat is fantastisch.
    We hopen je snel te zien en te knuffelen.

Groetjes van ons allen.

• 13 Mei 2010 - 07:26

Peter En Margriet:

hallo heleen.
    zoals je al schreef wist je dat er een dag van afscheid zou komen, maar als die dag er dan is....
    het heeft je heel veel mooie dingen gebracht en een "bult" ervaring op- geleverd, die je de rest van je leven meeneemt.
    wij wensen je een goede terugreis toe en: we gaan je zien!
    groetjes peter en margriet.

Verslag uit: Zuid-Afrika, Grabouw

Heleen

Heey!! 12-10-2009... 16 weken en 4 dagen voor mijn vertrek. De spanning stijgt en de voorbereidingen zijn in volle gang!! Ik ben Heleen, 21 jaar en ga voor 3.5 maand naar Zuid-Afrika om daar stage te lopen. Ik ben 3e jaars student aan de pabo in Arnhem en ga binnen mijn minor in Zuid-Afrika mijn steentje bijdragen aan het onderwijs. In Zuid-Afrika wacht een project op me dat ik samen met een aantal medestudenten ga uitvoeren. Ik ga onder andere binnen het onderwijs differentiatie aanbrengen, ik ga 2 tot 3 middagen in de week naschoolse activiteiten organiseren, ik ga de leerkrachten daar informeren over Remedial Teaching en Intern begeleiden (RT en IB) en nog veel meer!! Ik heb ongelofelijk veel zin in mijn avontuur. Hoe spannend het ook allemaal is, het is een uitdaging die ik graag aangrijp! Zoals ik in mijn motivatiebrief naar 'The cape peninsula University of Technology in Bellville' heb gestuurd: Ik hoop dat we in Zuid Afrika een stap in de toekomst kunnen zetten, door de kinderen het onderwijs te geven dat ze nodig hebben waardoor ze zich uniek en belangrijk voelen! Vanaf nu hou ik al mijn voorbereidingen bij in dit dagboek. Natuurlijk komen hier na 4 februari ook mijn reisverhalen te staan!! Ik schrijf mijn verhalen met veel plezier om jullie een kijkje te geven in het onderwijs in Zuid Afrika. Ik wens jullie veel plezier met het lezen!! Veel liefs, Heleen!

Actief sinds 12 Okt. 2009