Een weekeind Kaapstad :D:D
Door: Heleen
Blijf op de hoogte en volg Heleen
14 Maart 2010 | Zuid-Afrika, Grabouw
Zo, hier ben ik weer:D Ik dacht ik spaar alles op en schrijf na het volle weekeind Kaapstad weer een reisverslag!
Geniet van het verhaal en de vele foto's!!
Donderdag 11 maart. Dag 33
Op weg naar Kaapstad. Vandaag, na een lange stagedag zijn we op weg gegaan naar Kaapstad. Na de boodschappen te hebben gedaan en onze koffers te hebben ingepakt begonnen we aan onze reis! Een hele reis bleek achteraf, want waar we gemiddeld een uur over hadden kunnen rijden, zijn wij op Linda en Heleen stijl 2 uur onderweg geweest. Uiteraard veel gelachen. Het begon in Kaapstad, toen we naar Longstreet moesten. Na 10 minuten waren we in de straat… maar goed vind het dan maar eens!
Longstreet (de naam zegt het al, een mega lange straat met overal backpackers en hostels). Ergens tussen al die backpackers moest: Carnival Coert liggen, ons hostel. Maar goed, het verkeer is zo geregeld, dat op het moment je afremt om links en rechts je hostel te zoeken er 100 boze Afrikanen beginnen te toeteren: ‘Maak aan!’ Dus opgejaagd en wel, reden we net zo hard longstreet weer uit.
Vervolgens kwamen we op een gigantisch kruispunt, waar we (jawel we zijn in de bergen) de hellingproof moesten doen. Ik reed het hele stuk en was al bang dat onze auto die bult niet ging trekken. Ik had gelijk, in plaats van vooruit (met een pleur gas) liep de auto net zo hard achteruit, bijna tegen een scooter aan. Na weer veel getoeter scheurde we het kruispunt over! Haha… overleeft…
Na een uur in Kaapstad te hebben gereden, (Linda had de kaart op alle mogelijke manieren vastgehad en me van hot naar her gestuurd) en 10 keer navraag te hebben gedaan, hebben we de auto ergens neergezet. We zijn gaan lopen. We wisten dat het hostel in longstreet lag, dus dat was al heel wat!
Om kwart voor 7 (jawel, 2 uur en een kwartier later) checkten we dan eindelijk in.
We hebben vervolgens keihard gelachen om ons kamernummer: 13!!!!
We zijn de avond begonnen en geëindigd met een hapje eten en een drankje. Klaar voor de safari!
Vrijdag 12 maart. Dag 34
Vanochtend zijn we om half 5 opgestaan. Om kwart over 5 werden we namelijk opgehaald voor onze safari. We gingen naar: aquila park in ‘klein Karoo’ (2 uur rijden vanaf Kaapstad). Toen we de bus in kwamen zagen we dat we verreweg de jongste waren en dat onze medereizigers niet echt behoefte hadden aan blije mensen. Dus we hebben ons netjes ingehouden.
Om half 8 waren we in het park en begonnen we met champagne! Linda en ik hebben maar geproost, want ons gezelschap was nog steeds niet echt wakker!
Om 8 uur, kregen we een heerlijk ontbijt. Een gigantisch buffet met al het mogelijke wat je maar kan bedenken! Heerlijk!
9 uur begon onze jeeptocht. Een 2.5 uur durende tocht door een prachtig stuk ongerepte natuur. Klaar om de big 5 te ontmoeten in het wild!
Onze gids van die dag heette: Jason. Hij zei: Hello, my name is Jason. Waarop Linda en ik in koor en iets te hard zeiden: ‘Hello Jason’… de hele jeep moest lachen en vanaf dat moment vonden ze ons wel tof geloof ik (toch wel gezellig een paar sfeermakers).
We zaten voor in de jeep, dus hebben prachtige shots kunnen maken.
Ik kan niet uitleggen hoe geweldig mooi de safari was! Om alle dieren in het wild te zien, hun eigen natuur, is super! We hebben de big 5 gezien!! Voor degene die niet weten wat de big 5 inhoud: Olifanten, buffels, luipaarden, leeuwen en neushoorns! We hebben ze allemaal gezien en gefotografeerd! Verder hebben we: nijlpaarden, antilopes, gnoe’s, zebra’s, giraffen, springbokken, krokodillen en struisvogels gezien. De dieren liepen 2 tot 3 meter van de jeep af, we konden ze bijna aanraken! Super!!
Om half 1 kregen we een lunch. Wederom een gigantisch buffet, waar we heerlijk van gegeten hebben.
Rond 2 uur vertrokken we weer richting Kaapstad. Het was zo’n mooi weer, dat we op de terugweg heel veel bavianen aan de kant van de weg hebben gezien. (deze leven hier langs de weg in de rotsen en bij heet weer zie je ze).
Toen we terug waren in Kaapstad, hadden we nog niet genoeg gezien en besloten we om de Tafelberg op te gaan.
I.v.m. mijn knieën hebben we hem niet kunnen lopen. Dit vond ik erg jammer, want dit had ik graag gedaan. Maar 3 uur bergopwaarts lopen houd ik niet vol, dus dan maar met de kabelbaan. Wat een wederom super ervaring om dit te doen. bovenop de Tafelberg met uitzicht over heel Kaapstad en robbeneiland. Geweldig! Ik heb op dat moment even naar huis gebeld om te vertellen wat ik allemaal zag. De foto’s staan natuurlijk onder dit reisverslag!
Rond half 7 gingen we weer naar beneden en zijn we met de taxi terug gegaan naar ons backpackers. Vanavond kwamen ook Maartje, Roos en Sanne (meiden van de Apple creek) een nachtje in Kaapstad. Ze hadden geboekt in hetzelde hostel als wij en we hebben samen een hapje gegeten en een paar potjes gekaart. Na een heerlijke cocktail zijn we moe maar voldaan naar bed gegaan. Een lange dag, met veel prachtige indrukken!
Zaterdag 13 maart. Dag 35
Vandaag om 9 uur hebben we ontbeten bij: Lola’s. Een eetcafé tegenover ons hostel. Een lekker ontbijt met een pita broodje met zongedroogde tomaten, ei en ui en een smootie. Een goed begin van de dag.
Omdat we gisteren de Tafelberg al op waren geweest (dit was de planning voor vandaag) besloten we vandaag maar souvenirs uit te gaan zoeken. In longstreet zitten de meest leuke winkeltjes waar je zeker je geld wel kwijt kunt (en dat heb ik dan ook maar gedaan). Achteraf bleek het maar goed dat we gisteren de Tafelberg al hadden gedaan, want het begon te miezeren. We hadden nu vrij weinig gezien i.v.m het weer.
Na lekker gewinkeld te hebben zijn we met zijn vijven naar waterfront gereden. Vanaf daar ging de boot om 1 uur naar Robbeneiland. Ik zag erg op tegen de bootreis (zeeziek) en het was een behoorlijk gehots en geklots, maar ik heb het dankzij de pilletjes van Ninke overleefd. Gelukkig was het maar een kwartier varen, dus het viel mee.
Op robbeneiland aangekomen werden we in een bus geladen en kregen we een drie kwartier durende tour over het eiland. Natuurlijk kregen we al uitleg over de gevangenissen (meerdere secties) en reden we naar het punt waar we Kaapstad heel mooi konden zien.
Na drie kwartier werden we afgezet bij de gevangenis waar onder andere Nelson Mandela 27 jaar heeft vast gezeten. Wat veel mensen niet weten is dat hij 2 keer is opgepakt.
We kregen een rondleiding van Glen, een ex-gevangene. Ik vond het erg knap hoe hij vertelde over zijn verblijf in de gevangenis in de barre omstandigheden. Hij liet ons de binnenplaatsen zien en de cellen waarin hij ook gezeten heeft. De cel van Nelson Mandela was nog zo ingericht zoals vroeger, om een beeld te geven van hoe minimaal alles was.
Glen vertelde ons dat Robbeneiland eigenlijk een lepra eiland was. Alle mensen die lepra hadden werden hier naar toe gestuurd. Veel mensen die overleden zijn op het eiland hadden ook Lepra en er is zelfs een aparte begraafplaats voor die mensen. Ook deze hebben we gezien. Glen vertelde het hele levensverhaal van Nelson Mandela en vertelde dat hij vaak met hem gesproken had. Ook vertelde hij dat hij zelf officieel pas in 2009 vrij gelaten zou worden, als de gevangenis nog had bestaan. Gelukkig is het sinds 1969 geen gevangenis meer en is het sinds 1970 een toeristische plek.
Erg indrukwekkend om allemaal te zien, echt een plek waar je geweest moet zijn! Het is de plek waar de apartheid duidelijk zichtbaar is (geweest).
Uiteraard is Nelson Mandela een heilig begrip in Zuid Afrika. Hij is de held hier. Ik heb een foto van Robert Mangaliso Sobukwe geplaatst, hij heeft net als Mandela zich erg ingezet tegen de apartheid, al kennen veel mensen hem niet! Ook een belangrijk persoon dus.
Oke, een heel geschiedenis verhaal, maar echt super interessant om allemaal te lezen en mee te maken. Glen wilde graag met me op de foto, buiten de hekken van de gevangenis (vrij). Deze foto staat onder aan dit reisverslag!
Om 4 uur ging de boot terug naar Kaapstad. Daar aangekomen hebben we een erg leuk Afrikaans bandje gespot en zijn hier even blijven luisteren. De mannen kwamen uit de township en maakten super leuke muziek. Na een cd gekocht te hebben en foto’s te hebben gemaakt zijn we een hapje gaan eten in de haven van Waterfront.
Na nog even wat winkeltjes bekeken te hebben zijn we rond half 8 met de taxi terug naar longstreet gegaan. We hebben nog heerlijk een cocktailtje gepakt en zijn toen naar bed gegaan.
Zondag 14 maart. Dag 36
Vandaag, was onze planning: cape point/kaap de goede hoop. Om 9 uur hebben we een ontbijtje gepakt en zijn we op weg gegaan.
Ik reed en zag ineens een prachtig uitzicht over de zee. Ik bedacht me geen moment en parkeerde mijn auto naast een mini op de bult, niet nadenkende over hoe ik in godsnaam die bult weer af ging komen (onze auto trekt het namelijk niet zo goed). Een lachmomentje volgde en we zijn toch maar uitgestapt voor wat picca’s. Ik had de auto leuk geparkeerd en besloot ook maar heel stoer de auto de bult af te laten gaan, hopende dat er geen verkeer aan kwam. Natuurlijk lukte dit en konden we verder.
Toen we op een kwart van de route waren kwamen we een wegversperring tegen en een man die ons vertelde dat de m3 (weg richting cape point) afgesloten was en dat we terug moesten naar Kaapstad om via de n1 en m5 naar cape point gekomen.
Zo gezegd, zo gedaan. Linda en Heleen draaiden zich om en gingen met goede zin naar Kaapstad terug.
Vanuit Kaapstad en N1 en M5 gevolgd en na een uur kwamen we bij de volgende wegversperring waar ook deze man zei, dat er vanwege een wielerroute geen mogelijkheid was om überhaupt bij cape point te komen. Het hele stuk voor niets gereden.
Met ons motto: ‘Altijd blijven lachen, maar soms mag je ook balen’ zijn we terug gereden richting Kaapstad. We hebben een beetje benzine voor niets verknald, maar goed… op naar camps bay. Een mooi strand achter de Tafelberg waar we heerlijk genoten hebben van het weer. Hier hebben we ook maar even de wielrenners aangemoedigd (we waren er nu toch) We zijn op tijd terug gereden naar huis, om vervolgens jullie dit verhaal te laten lezen!
Cape point gaan we zeker nog een keer bekijken, een ander weekeind.
Een top weekeind, waarin ik maar liefst 450 foto’s heb gemaakt! Ik zal ze jullie niet allemaal laten zien, maar de mooiste pik ik eruit!
Lieve allemaal, geniet van de foto's.... Love you!!!
kus kus Heleen
14 Maart 2010 - 18:17
Marco:
wauw de avonturen dames op pad
bij jullie is ook geen enkele reis normaal :P
maar echt geweldig verslag
nu nog eventjes wachten en dan staan de foto`s er ook.(ik was voor de verandering es te snel met je site bekijken)
maar blijf zo genieten en ik zie je over 2 maandjes weer
-xxx- je mannetje -
14 Maart 2010 - 18:34
Fay:
Heleentje!
Je moet wel even je woonplaats aanpassen.. er staat nu Winterswijk 8 graden en regen haha:P.. Je bent in grabouw met 26 graden:p.. Leuk je verhaal zo 'op papier' te lezen;)
Tot zoo
Liefs van je overbuurvrouw;) -
14 Maart 2010 - 19:33
Wim En Karin:
Wat een mooi avontuur weer meis. Het houdt niet op he.. De dieren, het landschap, de geschiedenis, de vele kilometers..en lachsalvo,s. Ook je foto,s zijn weer schitterend.Het doet ons goed te horen dat jullie het zo fijn hebben. Nou wij hebben pieterpad weer gepland voor het hele jaar, dat is ook een groot avontuur hoor...we hebben er weer zin in met z'n zessen. Dikke kus papa en mama -
14 Maart 2010 - 21:34
He Meissie!
Moooooie foto's! En mooi verslagje weer, jullie maken een hoop mee met zijn beiden ;) Super tof! Ik had al verteld dat ik jaloers ben heeeee!? ;)
van robbeneiland ook, hoe mega gaaf zeg! mooi uitzicht overal, en die foto van jou op het strand is super mooi!!
Op canvas laten printen joh! :)
Jeee dat word een mega lange dia avond als je er weer bent! En let wel: bij iedere foto minstens een kwartier vertellen!!:D:P
Lieverd, tot spreeks!
Dikke knuffel! -
14 Maart 2010 - 21:35
He Meissie!
Op canvas laten printen joh! :)
Lieverd, tot spreeks!
xxxxxx -
15 Maart 2010 - 03:22
Lonneke Van Duren:
Waaaaaa,
Wat een mooie foto's zeg :) echt super sjiek :)
Vooral die leeuw natuurlijk !!!
En een leuk verhaal, heel leuk om te lezen. Erg indrukwekkend allemaal.
Ik heb hier alleen nog maar reuzekonijnen gezien, verder nog niet veel wilds, lol. Maar goed, dat komt nog ;)
Fijne week komende week en we spreken elkaar gauw weer !!
Doei doei Kx -
15 Maart 2010 - 09:08
Stephanie:
Meis! Wat een gave foto's zeg! En van zo dichtbij ook :D En je ziet er goed uit hoor meid. Stralend en goed gekleurd ;) De gevangenis was wel interessant zeker, had ik ook met Alcatraz. Echt indrukwekkend wat je dan allemaal hoort! Fijne week meis!
Xxx -
15 Maart 2010 - 13:09
Ineke:
Ook weer zo'n leuk en boeiend verhaal, met leuke foto's.Het is net of je een spannend boek leest waar je helemaal in mee gaat.En je ziet dan zo bepaalde beelden voor je.Ga zo door en we blijven je volgen in je volgende avontuur.Fijne stageweek en blijf genieten. Lieve groetjes van de moeder van Linda. -
15 Maart 2010 - 14:09
Aggie:
Lieve heleen,
Wat een fantastisch weekend hebben jullie weer gehad.En jullie zien zo veel, echt geweldig hoor.
De foto's vond ik schitterend om naar te kijken,en je verslag weer gezellig om te lezen.Ga zo door he.
Lieve groetjes van ons allemaal,
Lieve groetjes van ons allemaal,
Aggie xxx -
15 Maart 2010 - 20:48
Willy:
Wat een prachtige foto's/fijn dat wij mee kunnen genieten.
Jullie maken van alles en ook zoveel mee en het gaat maar door. Ben al benieuwd naar vlgd.week.groeten van Tonny en mij. -
16 Maart 2010 - 13:24
Peter En Margriet:
als wij dit zo lezen, dan waren wij graag die toeristen in de bus geweest.
geweldig wat een prachtig mooi land, interessante mensen en bijzondere dieren.
voor ons nu zeker een land om ooit te bezoeken.
geniet nog maar even verder, want voor je het weet ben je weer in het vertrouwde wenters.
groetjes peter en margriet. -
16 Maart 2010 - 18:09
Oom Harry TanteTruus:
Hoi Heleen ik was net jouw verslagen aan het lezen toen Oma en Mama belde of we thuis waren om een kopje koffie te drinken dus Oma meteen jouw verslag en de foto's bekeken wat ben jij een gezellige schrijfster je ziet het zo voor je ogen gebeuren fijn dat het zo leuk is geniet ervan Liefs van ons en tot je volgende verslag doej doej -
16 Maart 2010 - 19:05
He meis!
Superleuk verslag en mooie foto's! Geweldig!
Hopelijk spotten wij over een paar weekjes ook deze mooie dieren van de Big 5!
Liefs!! xx -
17 Maart 2010 - 14:47
Maaike:
hey nichiee
Wat een super verslag weer en wat maken jullie toch leuke en mooie dingen mee geniet ervan
dikke kus je nichiee en mannetje -
01 Mei 2010 - 18:01
Querina :
Wat een geweldige ervaringen doen jullie op en wat een prachtige foto's!!! Heel leuk om te lezen en te kijken allemaal!! Ik wens jullie nog een hele fijne tijd en voor straks een voorspoedige terugreis.
Je collega Querina.