... we kunnen niet meer terug;) ... - Reisverslag uit Winterswijk, Nederland van Heleen Doorakkers - WaarBenJij.nu ... we kunnen niet meer terug;) ... - Reisverslag uit Winterswijk, Nederland van Heleen Doorakkers - WaarBenJij.nu

... we kunnen niet meer terug;) ...

Door: Heleen

Blijf op de hoogte en volg Heleen

17 Oktober 2009 | Nederland, Winterswijk

16-10-2009...
Vandaag hebben we de TICKETS GEBOEEKTT!!! wooeehooeww het komt steeds dichterbij.
Vertrek: donderdag 4 februari om 19:05 vanaf Dusseldorf naar Londen Heatrow. We komen op vrijdag 5 februari om half 12 s'ochtends aan in Kaapstad!!

De terug reis.. (waar we nog even niet aan denken) we vertrekken vrijdag 14 mei en komen zaterdag 15 mei om 12:10 aan op Dusseldorf:) dus voor de mensen die me op willen halen;)....

even in het kort wat er de afgelopen weken is gebeurd:

Ik ga in ZA het Theewaterskloofproject volgen. Dit is een samenwerkingsverband tussen de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Western Cape University en de gemeente Theewaterskloof.
Het voordeel hiervan is dat we goed begeleid worden bij de voorbereidingen en het verloop van onze reis.

• In de eerste bijeenkomst hebben we te horen gekregen hoe het algemene verloop zal zijn en waar je allemaal aan moet denken bij de voorbereiding. Ook moest je een registratieformulier invullen, waarmee je aangaf dat je mee wilt doen aan dit project.
• In de tweede bijeenkomst hebben we informatie gekregen over de aanmelding die je moet doen bij de Universeit in Zuid-Afrika. Daarnaast hebben we informatie gekregen over de projecten die er opgestart zijn en die we gaan volgen in de periode dat we daar stage gaan lopen.
Wij gaan het volgende project volgen: ‘Multigrade Primary School’.
Dit houdt vooral in dat we gaan werken aan de differentiatie binnen het onderwijs en dat we naschoolse activiteiten gaan organiseren voor de kinderen, zo’n 2 a 3 keer per week.
• In de derde bijeenkomst gaan we ons visum aanvragen.

Voor de rest heb ik nu alles rond. Hiermee bedoel ik:
- reisverzekering, WA verzekering, annuleringsverzekering
- inentingen
- paspoort/verklaring van goed gedrag
- engelse motivatie brief
En vandaag is dus ook het ticket geboekt...
Het enige wat ik nu nog moet doen is de visumaanvraag en IB groep regelen, dat ik uitwonende beurs krijg!
Nog 4 maanden te gaan, dus dat moet goed komen toch?

Okeeeej... dit was het denk ik maar weer!! haha op naar het volgende verhaal;)

Liefs..

• 17 Oktober 2009 - 09:50

Lauraaaaaa:

Mééééén... dat is he-le-maal niet leuk.... :(
    Wat moet ik in fucksnaam 3 maanden zonder oe!! Whaah dat wordt een helllll... :( whaha ik zit me nu al te bedenken wie ik dan kan smsen als het allemaal niet wil lukken enzo.. whaha ;) nee meis, super tof dat je gaat.. respect! :D ik zou het nooit durven whaha ;) ik denk wel aan je terug reis hoor :D:D dat is vééél leuker :D
    Meisss Tot snel!! :D

xxx Liefss!

• 17 Oktober 2009 - 16:45

Lonneke Van Duren:

Hey Meid,
    Echt vet dat jullie het tocket geboekt hebben. Spannen hoor. Kun je ook nog via deze site de dagen aftellen. Vind het erg raar om te zien, ook bij mijzelf ;) haha
    Ik ga je blog in ieder geval volgen. Ben heel benieuwd hoe het jullie vergaat.
    Een ding zal zeker zijn, jullie krijgen het warmer dan ik :p haha
    Spreek je !
    Kx

• 18 Oktober 2009 - 11:27

Manon:

Handig he, die puntjes over de bijeenkomsten? ;)
    Haha! Ik denk dat is wel leuk voor de mensen om te lezen hoe de voorbereidingen lopen! ;)

En.. idd erg leuk dat we dit allemaal met 4 meiden kunnen delen! Erg fijn dat we elkaar kunnen helpen en steunen;) En gezelligheid maken, zoals bijv. op jouw verjaardag :D:D

Verslag uit: Nederland, Winterswijk

Heleen

Heey!! 12-10-2009... 16 weken en 4 dagen voor mijn vertrek. De spanning stijgt en de voorbereidingen zijn in volle gang!! Ik ben Heleen, 21 jaar en ga voor 3.5 maand naar Zuid-Afrika om daar stage te lopen. Ik ben 3e jaars student aan de pabo in Arnhem en ga binnen mijn minor in Zuid-Afrika mijn steentje bijdragen aan het onderwijs. In Zuid-Afrika wacht een project op me dat ik samen met een aantal medestudenten ga uitvoeren. Ik ga onder andere binnen het onderwijs differentiatie aanbrengen, ik ga 2 tot 3 middagen in de week naschoolse activiteiten organiseren, ik ga de leerkrachten daar informeren over Remedial Teaching en Intern begeleiden (RT en IB) en nog veel meer!! Ik heb ongelofelijk veel zin in mijn avontuur. Hoe spannend het ook allemaal is, het is een uitdaging die ik graag aangrijp! Zoals ik in mijn motivatiebrief naar 'The cape peninsula University of Technology in Bellville' heb gestuurd: Ik hoop dat we in Zuid Afrika een stap in de toekomst kunnen zetten, door de kinderen het onderwijs te geven dat ze nodig hebben waardoor ze zich uniek en belangrijk voelen! Vanaf nu hou ik al mijn voorbereidingen bij in dit dagboek. Natuurlijk komen hier na 4 februari ook mijn reisverhalen te staan!! Ik schrijf mijn verhalen met veel plezier om jullie een kijkje te geven in het onderwijs in Zuid Afrika. Ik wens jullie veel plezier met het lezen!! Veel liefs, Heleen!

Actief sinds 12 Okt. 2009